AUSTRALIJAN OPEN

ATP o Đokovićevoj situaciji: Nastavit ćemo da promovišemo vakcinaciju

Srbijanskom teniseru je poništeno ukidanje vize

Đoković: Vodi veliku bitku u Australiji. Twitter

I. Ćosić

10.1.2022

Zadnjih pet dana trajala je velika drama oko toga da li će prvi reket svijeta Novak Đoković moći nastupiti na Australijan openu, a tek pošto je donijeta sudska odluka, oglasio se i ATP.

Srbijanskom teniseru je poništeno ukidanje vize, a on je trenirao u Melburnu i na društvenim mrežama napisao da će se takmičiti na prvom Gren slemu sezone. 

- ATP u potpunosti poštuje žrtve koje je narod u Australiji podnio od starta pandemije koronavirusa i stroge mjere ulaska u državu koje su bile na snazi. Komplikacije koje smo vidjeli prethodnih dana u vezi sa ulaskom igrača u Australiju su dokazale da je potrebno jasnije razumijevanje mjera, kao i jasnija komunikacija i primjena pravila.

Tokom putovanja za Melburn jasno je da je Novak Đoković vjerovao da mu je odobreno potrebno medicinsko izuzeće kako bi mogao da ispuni uslove ulaska. Niz događaja koji je kulminirao sudskim saslušanjem u ponedjeljak nanio je štetu na svim nivoima, uključujući i . 

Medicinska izuzeća za igrače se izdaju nezavisno od ATP, ali naša organizacije je u kontaktu sa Teniskim savezom Australije zarad bolje komunikacije. Mi pozdravljamo ishod suđenja održanog u ponedjeljak i radujemo se sjajnim nedjeljama tenisa koje su pred nama.

ATP će nastaviti da promoviše i preporučuje vakcinaciju za sve igrače na ATP turu – mi smatramo da su vakcine ključne kako bi naš sport mogao da funkcioniše tokom pandemije. 

To je zasnovano na naučnim dokazima i u skladu je sa globalnim smernicama za putovanja. Ohrabruje nas činjenica da je 97% takmičara vakcinisano pred ovogodišnji AO - stoji u zvaničnom saopštenju ATP objavljenom u ponedjeljak uvečer. 

Srbijanski teniser je devet puta osvajao prvi Gren slem u sezoni. Ukoliko slavi u Melburnu postat će rekorder po broju osvojenih titula. Trenutno Federer, Nadal i Đoković imaju po 20 trofeja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.