VJERUJE U VAKCINACIJU

Britanski premijer savjetovao Đokovića

Za sada je samo Australija zemlja koja pravi probleme zbog nevakcinisanih sportista

Novak Đoković i Boris Džonson. AVAZ

I. Ćosić

11.1.2022

Britanski premijer Boris Džonson (Johnson) je u ponedjeljak u jednom obraćanju javnosti dobio pitanje o Novaku Đokoviću

Pitali su ga kako vidi dolazak srbijanskog tenisera na Vimbledon narednog ljeta, s obzirom na to da je Novak nevakcinisan i da je u Australiji imao zbog toga velikih problema.

Za sada je samo Australija zemlja koja pravi probleme zbog nevakcinisanih sportista. Priča se da slično možda očekuje tenisere u Sjedinim Državama i Velikoj Britaniji, dok su iz francuskih vlasti rekli da će nevakcinisani igrači sigurno moći na Rolan Garos.

Premijer Velike Britanije je imao i više nego diplomatski odgovor kada je trebalo da se izjasni da li bi dozvolio Novakov dolazak u London na Vimbledon.

- Sve što bih rekao o Novaku Đokoviću, sa kojim sam inače igrao tenis i prilično je dobar, je da vjerujem u vakcinaciju i mislim da je to divna stvar. 

Svako bi trebalo da stane iza ovog programa koji dopušta ovoj zemlji da bude najotvorenija ekonomija Evrope i da na pomoću tog programa štitimo ljude na cijelom ostrvu tako da vakcinacija ima veliku prednost - kazao je Džonson.

Đoković je dobio u Australiji sudski spor protiv države koja mu je uskratila vizu, a odmah poslije toga je došao na “Rod Laver” arenu da trenira.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.