MELBURN

Organizator Australijan opena objavio zvaničnu listu nosilaca turnira

Nole je jutros odradio drugi trening u posljednja dva dana

Novak Đoković. Arhiva

G. Š.

11.1.2022

I dok se još očekuje konačna odluka australijskih vlasti da li će poništiti vizu i deportovati Novaka Đokovića iz zemlje, najbolji teniser svijeta se za to vrijeme priprema za turnir. Jutros je odradio drugi trening u posljednja dva dana...


Kostur turnira

Trenutni status je takav da se računa da će Đoković igrati u Melburnu, a takvo mišljenje vlada i kod organizatora Australijan opena, koji su jutros objavili zvaničnu listu nosilaca za turnir, na kojoj je srbijanski as prvi nosilac u muškoj konkurenciji.

Vjerovatno bi najveći spektakl, s obzirom na okolnosti, bio sudar Đokovića i Nadala u Rod Lejver areni, a to bi moglo da se dogodi već u četvrtfinalu. Španac je šesti nosilac, pa sve zavisi od toga u čiji će kostur upasti. Drugi nosilac je Danil Medvedev i s njim Novak ne bi mogao da se sretne prije finala.

Treći i četvrti nosioci, odnosno potencijalni Đokovićevi rivali u polufinalu su Aleksander Zverev i Stefanos Cicipas. Peti nosilac je Andrej Rubljov, slijedi Rafael Nadal, pa Mateo Beretini i Kasper Rud.

Ako bismo gledali šta bi po Novaka bilo najlakše, onda bi to vjerovatno bio put preko Ruda u četvrtfinalu i Cicipasa u polufinalu, analizira Mozzartsport.


Organizator naklonjen Đokoviću

Organizatori Australijan opena su svo vrijeme naklonjeni Đokoviću, pa mediji spekulišu da bi malu pomoć mogli da mu učine i kada je raspored mečeva u pitanju, jer prvi reket svijeta pet dana nije mogao da trenira dok je bio u imigracionom pritvoru. Posljednji termin koji bi teniski broj jedan mogao da dobije za meč prvog kola je 18. januar u noćnom terminu.

I

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.