KOMPLETNA IZJAVA

Evo šta je australski ministar Houk rekao o Đokoviću i ukidanju vize

Prilikom donošenja ove odluke, pažljivo sam razmotrio informacije koje su mi dali Ministarstvo unutrašnjih poslova, australske granične službe i gospodin Đoković, saopćio je, između ostalog

N. Aj.

Australski ministar odlučio da se ukine viza Novaku Đokoviću

Foto: Agencije


Australija ponovo ukida vizu Novaku Đokoviću, najbolje teniseru svijeta, koji neće moći učestvovati na Australijan openu.

Ovu odluku donio je australski ministar za imigracije Aleks Houk (Alex Hawke).

Prenosimo kompletnu izjavu ministra:

- Danas sam iskoristio svoje ovlaštenje prema članu 133C(3) Zakona o migracijama da poništim vizu koju je imao gospodin Novak Đoković na osnovu zdravlja i dobrog reda, na osnovu toga da je to bilo u javnom interesu.

Ova odluka uslijedila je nakon naloga Federalnog okružnog i porodičnog suda od 10. januara 2022. godine, kojim je poništena prethodna odluka o poništenju iz razloga proceduralne pravičnosti.

Prilikom donošenja ove odluke, pažljivo sam razmotrio informacije koje su mi dali Ministarstvo unutrašnjih poslova, australske granične službe i gospodin Đoković.

Morisonova vlada čvrsto je opredijeljena za zaštitu granica Australije, posebno u vezi s pandemijom Covid-19.

Zahvaljujem službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova i australskim graničnim sslužbenicima koji svakodnevno rade kako bi služili interesima Australije u sve izazovnijim operativnim okruženjima - zaključeno je u izjavi.

Više o temi Novak Đoković

NA VRH

Podijeli članak na