SLUČAJ ĐOKOVIĆ

Konačnu odluku o Novaku donosi tročlano sudijsko vijeće

Prosvjednici su se okupili i ispred "Rod Laver Arene". Riječ je o, kako navodi "The Age", antivakserima koji povikuju "oslobodite Novaka", "dajte mu da igra"

G. Š.

Vozilo u kojem je Đoković dovezen u hotela

Foto: AFP


Drama Novaka Đokovića ušla je u novi dan, a posljednje informacije pred suđenje na Federalnom sudu govore da je prvi teniser svijeta prebačen u pritvor, odnosno u, kako su ga neki prozvali, "zloglasni hotel". Dakle, isti onaj u kojem se nalazio i kada mu je prvi put ukinuta viza.

Teniska zvijezda djelovala je smireno i staloženo

U međuvremenu se pojavila i prva fotografija Đokovića u trenucima dok su ga prevozili prema hotelu. 

- Teniska zvijezda djelovala je smireno i staloženo, odjeven u zeleni donji dio trenirke i džemper s bijelom maskom na licu, opisuje "The Age" koji u istom tekstu navodi da je pred vratima hotela kampirala manja skupina pro-izbjegličkih prosvjednika. 

Oni su, naime, s transparentima pozivali na puštanje tražitelja azila koji su zadržani u toj ustanovi.

Prosvjednici su se okupili i ispred "Rod Laver Arene". Riječ je o, kako navodi "The Age", antivakserima koji povikuju "oslobodite Novaka", "dajte mu da igra"...

Ranije tokom dana, vozilo s Đokovićem napustilo je ured njegovih odvjetnika pod policijskom istragom. Novak i njegov tim se, podsjetimo, sada pripremaju za ono što slijedi u subotu navečer, a to je nastavak procesa pred Federalnim sudom u Melburnu. To bi, nagađa se, mogao biti posljednji sastanak ovog tipa nakon kojeg bismo trebali konačno saznati ostaje li ili ne srbijanski teniser u Australiji, prenosi SN.

Cijelu sedmicu nam govore da budemo ljuti

Javio se ponovo i novinar Avi Yemini, ovih je dana često citiran, pogotovo u srbijanskim medijima.

- Cijelu sedmicu nam govore da budemo ljuti jer je Novak Đoković 'lagao' prilikom popunjavanja zahtjeva za vizu. Ali Vlada ga ne želi deportirati na tim osnovama, jer označavanje pogrešne kućice nikada ne bi prošlo na sudu. To je izvedeno kako bi se izazvalo zgražanje koje će okrenuti Australce protiv njega. Nažalost, uspjelo je, pogled je novinara Yeminija na slučaj u kojem proziva australsku vladu: "Jedina je istina ta da je Novak trenutno politički zatvorenik."

Yeminijeve riječi prenio je i srbijanski Mondo u tekstu pod naslovom "5 dana lažu o Đokoviću - Da bi svijet okrenuli protiv njega: Isplivao novi skandal Australije, dokument je sad NEBITAN!"

Tročlano sudijsko vijeće

I za kraj spomenimo i to da je usvojen zahtjev Đokovićevih advokata, te će večeras tročlano sudijsko vijeće (James Allsop, Justice Anthony Besanko i David O’Callaghan) odlučivati o njegovoj sudbini. To je odlična vijest za najboljeg tenisera svijeta

Kako otkriva "The Age", ovaj detalj je jako važan, jer ministar za imigraciona pitanja Alex Hawke više neće moći da se žali na odluku koju donese sud. Prema tome, u slučaju pozitivne odluke za Đokovića, država ostala bez posljednjeg aduta i Novak bi definitivno igrao u Melburnu.

NA VRH

Podijeli članak na