AUSTRALIAN OPEN

Nadal: Ne postoji igrač koji je veći od turnira, nije to ni Novak

Australian Open veći je i važniji od svih nas, tvrdi Španac

Nadal i Đoković. Arhiva

G. Š.

15.1.2022

Španski teniski velikan Rafael Nadal održao je konferenciju za novinare u Melburnu, uoči početka Australian Opena, koji u sjeni "slučaja Đoković"  starta za dva dana. 


Novak jedan od najvećih tenisera u historiji, ali...

- Jasno je kao dan da je Novak jedan od najvećih tenisera u historiji, bez ikakve dvojbe, rekao je Nadal i dodao:

- No, ne postoji igrač koji je veći od turnira. Nitko, ni Rodžer (Federer - op.a.), ni Novak, niti, recimo, Borg, baš nitko. Australian Open veći je i važniji od svih nas. Na kraju, ako će igrati - super, a ako neće... AO će biti sjajan turnir s njim ili bez njega. To je moje mišljenje.

Na pitanje koje smo uoošte naučili lekcije iz ovog slučaja, Španac je odgovorio:


Svašta smo prošli

- Ne znam, ali smatram da je situacija otišla debelo predaleko. Malo sam i umoran od svega toga. Tenis je, po meni, silno važan, ali može li biti važniji od trenutka u kojem se svijet trenutno nalazi i borbi protiv pandemije? Nisam siguran. Svašta smo prošli u protekle dvije godine; mnogi tenisači "nisu preživjeli" i morali su se odreći tenisa zbog pada turnirskih zarada, putovali smo s krnjom ekipom ili bez ikoga na turnire, bili smo u "bubbleovima", mnogi su morali potražiti i psihološku pomoć. Tenis u doba pandemije bio je silno izazovan, i sada kada se osvrnem, jedino rješenje u svemu tome bilo je - cjepivo. Moramo biti cijepljeni, zbog nas samih, ali i zdravlja tenisa, zdravlja sporta, zdravlja cijele svjetske populacije...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.