KRAJ SAGE

Odluka Suda: Novaka Đokovića deportuju iz Australije, neće braniti titulu

Poslije višesatnog saslušanja advokatskih timova države Australije i Novaka Đokovića, sudija Alsop raspustio sud i najavio da će vijeće sudija konačnu odluku saopštiti nakon što se povuku i dobro razmotre sve argumente

Novak Đoković. Agencije

Piše: E. T.

16.1.2022

Saga oko "slučaja Novak Đoković", koja traje već danima, je završena. Đokovića deportuju u Srbiju i izgubio je spor protiv Australije tako da neće nastupiti na Australian Openu. Žalba Novaka Đokovića nije prihvaćena i on će morati da napusti zemlju.


Tročlano sudijsko vijeće

Podsjetimo, srbijanski teniser je ponovo pratio saslušanje u noći između subote i nedjelje po bh. vremenu, i to pred pred tročlanim sudijskim vijećem, koje je predvodio glavni sudija Džejms Alsop.

Poslije višesatnog saslušanja advokatskih timova države Australije i Novaka Đokovića, sudija Alsop raspustio sud i najavio da će vijeće sudija konačnu odluku saopštiti nakon što se povuku i dobro razmotre sve argumente.

Tri teze

Đokovićevi advokati pobijali su tri teze ministra:

1. Propust ministra da uzme u obzir posljedica otkazivanja vize.

2. Đokovićevo prisutstvo predstavlja visok rizik za Australiju.

3. Đoković je antivakser, pojačao bi antivaksersko raspoloženje u Australiji. Svoj stav je zasnovao na medijskim napisima.

Ranije je sud Viktorije poništio odluku o ukidanju vize srbijanskom teniseru, pa je onda ministar za imigraciona pitanja Aleks Hok iskoristio pravo te  ukinuo vizu Đokoviću.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.