THE AGE

Oglasio se Novak Đoković: Izuzetno sam razočaran presudom

Đokovića deportuju nakon što je izgubio spor protiv Australije tako da neće nastupiti na Australian Openu

E. T.

Đoković: Treba mi malo vremena

Foto: Agencije


Nakon što je Sud u Australiji odlučio da deportuje Novaka Đokovića, najboljeg svjetskog tenisera, on se kratkom izjavom oglasio za The Age. 

Žalba odbijena

- Izuzetno sam razočaran presudom suda da odbijem moj zahtjev za sudsko preispitivanje ministrove odluke da mi ukine vizu, što znači da ne mogu ostati u Australiji i učestvovati na Australian Openu. Poštujem odluku suda i sarađivat ću sa nadležnim organima u vezi sa mojim odlaskom iz zemlje.

Neprijatno mi je što je fokus proteklih sedmica bio na meni i nadam se da se sada svi možemo fokusirati na igru ​​i turnir koji volim. Poželio bih igračima, zvaničnicima turnira, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje na turniru - rekao je Đoković, prenosi The Age. 

Đokovića deportuju nakon što je izgubio spor protiv Australije tako da neće nastupiti na Australian Openu. Žalba Novaka Đokovića nije prihvaćena i on će morati da napusti zemlju.

Tročlano sudijsko vijeće

Podsjetimo, srbijanski teniser je ponovo pratio saslušanje u noći između subote i nedjelje po bh. vremenu, i to pred pred tročlanim sudijskim vijećem, koje je predvodio glavni sudija Džejms Alsop.

  • Izjava za The Age

    Izjava za The Age

    Foto: Screenshot


NA VRH

Podijeli članak na