AUSTRALIAN OPEN

Nadal nakon pobjede nad Hironom: Đoković nije jedini krivac, ali jeste jedan od odgovornih

Prije sedmicu dana, kada je dobio spor na prvoj instanci, rekao sam da je pravda rekla svoje

Rafael Nadal. Arhiva

G. Š.

17.1.2022

Rafael Nadal nema previše empatije prema Novaku Đokoviću. Njegovu deportaciju iz Australije vidi kao nesretan događaj, ali ističe da je sud rekao svoje, uz napomenu da Novak ipak nije jedini krivac za ovakav rasplet.


Nikad neću ići protiv pravde

- Već sam umoran od ovih priča, rekao je Nadal i dodao:

- Prije sedmicu dana, kada je dobio spor na prvoj instanci, rekao sam da je pravda rekla svoje. Tad su saopćili da je viza uredu, pošteno. Jučer su rekli nešto drugačije, a ja nikad neću ići protiv pravde. U idealnom, sportskom svijetu, najbolje je kad najbolji igraju. Da je Đoković igrao to bi bilo najbolje za sve, rekao je Nadal nakon što je na startu Australijan Opena u tri seta deklasirao Markosa Hirona (6:1, 6:4, 6:2).

Ovo mu je bilo već treći put da se oglašava oko "slučaja Đoković". Jednom je u šali rekao i da mu sa lične strane odgovara što Đoković nije tu, sada ipak ističe da ima ogromno poštovanje prema Novaku. Dodaje ipak da prvi reket svijeta snosi svoj dio odgovornosti za cijelu ovu zbrku.


Želim mu sve najbolje

- Uvijek sam imao poštovanje prema svojim rivalima. U svlačionici je lakše kad imaš dobre odnose sa kolegama, sretniji si, život je lakši. S Novakom nije izuzetak, uvijek smo imali dobre odnose. Želim mu sve najbolje. Situacija se jeste zakomplikovala i ne mislim da je on jedini koji je pogrešio. Ima ih više odgovornih. Ali i on je jedan od odgovornih. Ipak, zaista bih volio da igra, završio je Nadal.

Nakon što je poslije prve sudske odluke rekao da je "pravda rekla svoje", Nadal je komentarišući Novakov slučaj istakao i da niko, pa ni njih dvojica, nije veći od samog turnira i da će Australijan Open preživjeti i ovaj skandal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.