AUSTRALIJAN OPEN

Vilander: Izostankom Đokovića, Nadal se više nikog ne plaši

Španac je bio na istoj strani žrijeba u kojem se nalazio i srbijanski teniser

Mets Vilander i Rafael Nadal. AVAZ

I. Ć.

17.1.2022

Mets Vilander, legendarni teniser i sadašnji analitičar, u prvoj emisiji Eurosporta posvećenoj Australijan openu rekao je da se Rafael Nadal sada nikoga ne boji na turniru jer nema Novaka Đokovića

Španac je bio na istoj strani žrijeba u kojem se nalazio i srbijanski teniser, a njihov meč je bio projektovan u polufinalu, dok je Nadal na otvaranju Australijan opena rutinski savladao Markosa Žirona (Marcos Giron) sa rutinskih 3:0. 

- Mislim da je njegov faktor zastrašivanja u svlačionici ogroman, jer Rafa u svlačionici gori. Ako ga protivnici puste da igra, oni će biti šokirani. Šokiraju se u svlačionici, kao i u prvih nekoliko minuta meča.

On će pobijediti u svim ranim mečevima, on to zna. Ali nije dovoljno igrati tako protiv najboljih igrača svijeta kasnije - rekao je Vilander i dodao:

- Kada je Novak u žrijebu, postoji šansa da bude tako dobra da uopšte nije važno kako će Rafa igrati do tog trenutka. Posebno na tvrdim podlogama. 

Odjednom, Đokovića nema, a Rafa zapravo može da dođe i kaže: "Ako budem zaista na visokom nivou, ne plašim se Zvereva, ne plašim se Medvedeva, ne plašim se nikoga jer Novaka nema." - izjavio je Vilander. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.