NOVO SAOPĆENJE

Teniski savez Australije nakon Novakove deportacije: Žalimo zbog utjecaja na igrače

Australija ima veliku tenisku tradiciju i divno je vidjeti navijače kako bodre najbolje igrače svijeta i želimo da fokus bude na tome, navodi se, između ostalog, u saopćenju

Novak Đoković. Agencije

N. Aj.

18.1.2022

Nakon što su se kratko oglasili poslije deportacije Novaka Đokovića, odnosno njegovog gubitka na Sudu, Teniski savez Australije je drugog dana takmičenja na Australian Openu izdao detaljnije saopćenje u kojem su izrazili žaljenje zbog situacije koja se dogodila.

Istaknuto je da Teniski savez Australije poštuje odluke Suda, da su nedavni događaji imali utjecaj na sve igrače i da zbog toga žale, te da je ovo lekcija koja je naučena.


- Želimo jasno da poručimo da poštujemo odluke ministra za imigracije i Federalnog suda. AO 2022 je sada počeo i naš prioritet je oduvijek bio da omogućimo najbolje iskustvo za sve učesnike. Teniski savez Australije je usko radio i sa Federalnim sudom i sa Viktorijanskom vladom tokom prošle godine kako bi organizovali da sve bude sigurno za igrače, stručni štab i navijače što se tiče korone.

Svjesni smo da su nedavni događaji bili značajna distrakcija za sve i duboko žalimo zbog utjecaja koji je imao na sve igrače. Uvijek postoje lekcije koje treba da se nauče, a mi ćemo pregledati sve aspekte naše pripreme i implementacije kako bismo sve informisali o našem planiranju.

Australija ima veliku tenisku tradiciju i divno je vidjeti navijače kako bodre najbolje igrače svijeta i želimo da fokus bude na tome. Radujemo se što su ispred nas nevjerovatne dvije sedmice tenisa - navodi se između ostalog stoji u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.