MELBURN

Nadal: Spreman sam da idem do kraja i osvojim trofej u Australiji

Naredni protivnik španskom teniseru bit će Šapovalov, koji je eliminisao Zvereva

Nadal: Naporan rad se isplatio. Twitter

I. Ć.

23.1.2022

Španski teniser Rafael Nadal postao je četvrtfinalista prvog Gren slema sezone u Australiji, nakon što je u tri seta savladao Adrijana Manarina (Mannarino), bilo je 7:6, 6:2 i 6:2.

Jedan od glavnih favorita za titulu u Melburnu ove godine, Aleksander Zverev (Alexander), eliminisan je u duelu sa Denisom Šapovalovom (Shapovalov), već u 4. kolu, rezultatom 3:0. Bilo je 6:3, 7:6 i 6:3.

Taj-brejk bio ključan u meču

- Bio je lud taj-brejk, obojica smo imali svoje šanse. Sretan sam što je pripao meni. Pola meča je stalo u taj-brejk - započeo je Nadal.

- On je igrao odlično u prvom setu, na veoma visokom nivou. Loptica je dolazila na moju stranu veoma brzo, bilo je teško pročitati njegov servis. Pobijedio je Aslana Karaceva (Karatsev) i Huberta Hurkača (Hurkacza) zato što dobro igra, zar ne?

Znao sam da će biti teško kada sam izlazio na teren, jer Manarino umije da učini da vam bude neprijatno na terenu. Vrijedna pobjeda za mene, sretan sam zbog toga - rekao je Nadal.

Naredni izazov Šapovalov

Naredni protivnik španskom teniseru bit će Šapovalov, koji je eliminisao Zvereva.

- Denis ima veliki potencijal. I dalje mislim da će, ako nastavi da napreduje, osvojiti dosta slemova. Kada igra dobro, teško je zaustaviti ga. 

Vidjeli smo danas za šta je sposoban, pobijedio je igrača kao što je Zverev maksimalnim rezultatom. Bit će mi teško, ali je to očekivano za četvrtfinale.

Ako želim da prođem dalje, morat ću da igram na najvišem nivou. Uzbuđen sam. Nisam očekivao da ću biti ovdje prije nekoliko sedmica - rekao je peti teniser svijeta.

Španac spreman da ide do kraja

Istakao je Rafa da je zadovoljan onim što je do sada pokazao u Melburnu.

- Zadovoljan sam što sam dovoljno zdrav da budem ovdje. To je najvažnija stvar, spreman sam da igram sedam mečeva na turniru i da imam uspješan kraj, a nisam ni znao da ću biti ovdje. Kada je riječ o tenisu, generalno sam zadovoljan.

Dosta toga sam uradio dobro, s obzirom na to kakve su mi pripreme bile. Ali u sportu se sve mijenja brzo, morate da budete spremni. 

Radio sam naporno proteklih mjeseci. Uživam u činjenici da sam ovdje, da sam ponovo u četvrtfinalu Gren slema. Uzbuđen sam što imam još jednu šansu da igram protiv fantastičnog igrača - zaključio je Nadal. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.