VELIKI PRIJATELJI

Ibrahimović branio Đokovića: Ne bi trebalo tjerati ljude da se vakcinišu zbog posla

Ja sam se vakcinisao jer vjerujem da je to najbolji način da zaštitim sebe, ne zato bi mogao da igram fudbal, poručio je Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović i Novak Đoković. Twitter

I. Ć.

23.1.2022

Nakon dešavanja u Australiji s deportacijom Novaka Đokovića, brojne poznate ličnosti iz svijeta sporta su se oglasili i podijelili svoje mišljenje. Posljednji u nizu je fudbalski velikan i prijatelj srbijanskog tenisera Zlatan Ibrahimović u intervju za francuski "Journal du Dimanche". 



Pitanje umjesto odgovora

Novinar ovog lista pitao je švedskog fudbalera da li je vakcinisan, na šta je dobio kontra pitanje umjesto odgovora.

- Zbog čega si se ti vakcinisao? - uzvratio je Ibrahimović novinaru.

- Da zaštitim sebe i sve oko mene - odgovorio mu je novinar.


Zlatanovo pitanje i odgovor francuskog novinara bili su uvertira da se dotaknu teme, ali i situacije u kojoj se našao prvi reket svijeta Novak Đoković, inače Ibrahimovićev veliki prijatelj.

Dvije različite stvari

- Vakcinacija iz zdravstvenih razloga nije isto kao i vakcinacija da bi mogao da igraš teniski turnir. Ljudi koji se vakcinišu rade to jer vjeruju da je to najefikasniji način da se zaštite od bolesti. Ali svako ima svoje mišljenje.

Ljude ne bi trebalo da tjeraju da se vakcinišu da bi mogli da obavljaju svoj posao. Ja sam se vakcinisao jer vjerujem da je to najbolji način da zaštitim sebe, ne zato bi mogao da igram fudbal. 

To su dvije potpuno različite stvari - rekao je Ibrahimović i stavio tačku na ovu temu, prenose brojni mediji, poput švedskog "Aflonbadeta", "Sverigesradija" i "Yahooa".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.