SKANDAL NA POMOLU

Đoković bi mogao biti u velikim problemima, sumnja se u falsifikovanje rezultata testova na koronavirus

Svoju istragu pomenutih dokumenata je čak uradio i ugledni BBC koji je poslao svoje istraživanje i upit Institutu za javno zdravstvo Srbije i Uredu za Informisanje

Novak bi mogao imati problema sa zakonom u Srbiji. Twitter

M. K.

28.1.2022

Srbijanski teniser Novak Đoković je nedavno deportovan iz Australije nakon što mu je odbijena viza za tu zemlju, a sada su ga dočekali novi problemi.

Naime, kako prenose neki od regionalnih medija, vlasti u Srbiji primile su krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe zbog navodnog falsifikovanja rezultata testova na koronavirus tenisera Novaka Đokovića.

Ti su testovi bili samo dio dokumenata koje je Đoković pokazao australskim vlastima prilikom pokušaja ulaska u zemlju. Problem je u tome što se neki od datuma u ljekarskim nalazima ne podudaraju, a Đoković je priznao da je znao da je zaražen, ali je i kao takav izlazio u javnost, davao izjave i družio se s ljudima. 

Srbijanski mediji navode da, iako nema dokaza da su rezultati testova Novaka Đokovića lažirani, državni tužitelj mora postupiti po prijavi, pa je pokrenuta istraga.

Svoju istragu pomenutih dokumenata je čak uradio i ugledni BBC koji je poslao svoje istraživanje i upit Institutu za javno zdravstvo Srbije i Uredu za Informisanje, ali i Đokovićevom timu, međutim za sada nije bilo odgovora.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.