L'EQUIPE

Francuski list tvrdi: Prema novim propisima, Đoković, ipak, neće moći nastupiti u Parizu

Od 15. februara u Francuskoj na snagu stupa nova odluka po kojoj će Novakova propusnica bez vakcinacije važiti samo do 16. aprila

Đoković u novim problemima?. AFP

M. K.

28.1.2022

Ugledni francuski dnevnik "L'Équipe" objavio je kako srbijanski teniser i prvi reket svijeta, Novak Đoković, ipak neće moći  nastupiti nevakcinisan na Rolan Garosu ove godine, i to  prema protokolima za vakcinaciju koji uskoro stupaju na snagu u Francuskoj.

Kako prenose srbijanski mediji, "L'Équipe" je objavio tekst s naslovom "Promjena pravila o vakcinaciji u Francuskoj mogla bi da spriječi učešće Đokovića na Rolan Garosu", jer, prema propisima koji važe u zemlji, Đoković ima validnu propusnicu za ulazak u Francusku kao nevakcinisan koja važi do 16. juna (Rolan Garos se završava 5. juna).

Datum 16. juni je postavljen kao posljednji dan od šest mjeseci otkako je Novak bio zaražen koronavirusom 16. decembra prošle godine.

Međutim, od 15. februara u Francuskoj na snagu stupa nova odluka po kojoj će Novakova propusnica bez vakcinacije važiti samo do 16. aprila (skraćuje se za dva mjeseca), navodi francuski list, što znači da Đoković neće moći da nastupi u Parizu u junu bez vakcine.

Francuski list je također spomenuo kako bi novo pravilo, koje stupa na snagu 15. februara, moglo da bude suspendovano tokom proljeća, ali ostaju pri tome da po novim propisima, Novak neće moći da igra poznatom turniru. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.