AUSTRALIAN OPEN

Ešli Barti bez izgubljenog seta došla do trona: Veliko slavlje domaćina nakon 44 godine

Nakon uvodnog odmjeravanja snaga u kojem su obje teniserke rutinski osvojile po dva gema na svoj servis, prva je do brejk šanse stigla Kolins, međutim Barti je uspela da spase brejk loptu, a potom već u narednom gemu režira odgovor

Ešli Barti. Agencije

G. Š.

29.1.2022

Australijanka Ešli Barti (Ashleigh Barty) nova je šampionka Australijan opena. Australijska teniserka, ujedno i prvi reket svijeta u ženskoj konkurenciji, bez izgubljenog seta je stigla do krune koju je njena rodna zemlja čekala 44 godine, a na posljednjem koraku do trofeja savladala je Amerikanku Danijel Kolins (Danielle Collins) 6:3, 7:6 (2) nakon sat i 29 minuta igre.

Nakon uvodnog odmjeravanja snaga u kojem su obje teniserke rutinski osvojile po dva gema na svoj servis, prva je do brejk šanse stigla Kolins, međutim Barti je uspela da spase brejk loptu, a potom već u narednom gemu režira odgovor kojim je stekla prednost dovoljnu da potom rutinski stigne do prvog seta.

Za razliku od prvog seta u kojem je Barti za 33 minuta stigla do vodstva drugi je donio znatno više uzbuđenja. Samo jedan gem koji je Amerikanka ispustila od uvodnih šest nagovestio je da bi Barti mogla da ostane bez prvog seta na turniru, međutim uslijedila je fenomenalna serija Australijanke uz dva brejka kojima je drugi set otišao u taj-brejk.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.