HISTORIJSKI PODVIG

Nadal nakon pobjede protiv Medvedeva: Ovo je najemotivniji trenutak u mojoj karijeri

Meč je završen rezultatom 3:2 u setovima za španskog tenisera (2:6, 6:7, 6:4, 6:4, 7:5)

Nadal: Najemotivniji trenutak u mojoj karijeri. AFP

I. Ć.

30.1.2022

Rafael Nadal je nakon velikog preokreta pobijedio Danila Medvedeva u finalnom okršaju Australian Opena i postao rekorder po broju Gren slemova. Meč je završen rezultatom 3:2 u setovima za španskog tenisera (2:6, 6:7, 6:4, 6:4, 7:5).

Susret je trajao preko pet sati, a donio nam je mnogo uzbuđenja i senzacionalan preokret Nadala koji se vratio iz mrtvih.


Najemotivniji trenutak u karijeri

- Težak je trenutak za Danila, bio sam u toj poziciji nekoliko puta na ovom turniru, imao sam šanse da ponesem trofej, ali ne sumnjam da će i ovaj trofej podići nekoliko puta u karijeri. 

Ovo je bio jedan od najemotivnijih momenata u mojoj karijeri, dijelio sam teren s Medvedevom i želim mu sve najbolje u budućnosti. Prije mjesec dana nisam ni znao da li ću se vratiti na teren, danas držim trofej pred svima vama. 

Bez sumnje, vjerovatno je ovo jedna od najemotivnijih pobjeda u karijeri. Imao sam nevjerovatnu podršku ovdje i to će ostati u mom srcu do kraja života - rekao je Nadal. 

Pohvale za organizaciju turnira

- Ne mogu dovoljno da se zahvalim svim ljudima, timu, porodici, znate koliko je teško posljednjih godinu i po dana, dio tima i porodice mi nisu ovdje. U lošim momentima ste bili tu da me podržite. 

Teška su vremena za organizaciju teniskih turnira, ali posljednje dvije godine ste odradili sjajan posao. Kreg je sjajan, uvijek podržava igrače, ne mogu dovoljno da se zahvalim na podršci koju nam daješ, ti i tvoj tim ste odradili sjajan posao. 

Prije mesec dana sam rekao da će ovo možda biti moj posljednji Australian Open, ali sada možda želim da nastavim. Trudit ću se, probat ću da dođem i sljedeće godine - zaključio je Nadal. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.