RUSKI TENISER

Medvedev nakon spektakla u Melburnu: Ludilo, pitao sam Rafu je li živ

Susret je trajao preko pet sati, a donio nam je mnogo uzbuđenja i senzacionalan preokret Nadala koji se vratio iz mrtvih

Medvedev: Pokušat ću da budem bolji sljedeći put. AFP

I. Ć.

30.1.2022

Danil Medvedev je nakon velikog preokreta poražen od Rafaela Nadala u finalnom okršaju Australian Opena i propustio priliku da prestigne Novaka Đokovića na vrhu ATP liste. Meč je završen rezultatom 3:2 u setovima za španskog tenisera (2:6, 6:7, 6:4, 6:4, 7:5).

Meč opravdao očekivanja kod navijača

Susret je trajao preko pet sati, a donio nam je mnogo uzbuđenja i senzacionalan preokret Nadala koji se vratio iz mrtvih.

- Teško je da govorim poslije pet i po sati igre. Želim da čestitam Rafi. Bio sam zapanjen gledajući te. Pokušavao sam da igram tenis, a kada se meč završio pitao sam ga da li je umoran, da li je živ.

Ovo je bilo ludilo, nevjerovatan meč. Nadal je podigao nivo igre poslije prva dva seta. Mislio sam da će da se umori, možda i jeste, ali i dalje je imao sjajan rad nogu. 

Veliki si prvak, ali ovo rivalstvo još nije gotovo - rekao je Medvedev, koji je čestitao organizatorima, svom timu, ali i supruzi koja nije mogla da bude sa njim u Australiji:

- Oli i Žil, hvala što ste preživljavali teške trenutke sa mnom, što ste dali sve od sebe, a nadam se da ćemo tek da imamo dobre trenutke. Veliki pozdrav i za moju suprugu, vjerovatno je polomljen TV kod kuće, ona je moja najveća podrška - dodao je ruski teniser.

Nije uspio prestići Novaka Đokovića

Medvedev je jedinu Gren slem titulu osvojio prošle godine na US Openu, a poraz u finalu od Nadala znači i da na prvom mjestu ATP liste neće prestići Novaka Đokovića.

- Pokušat ću da budem bolji sljedeći put - poručio je publici u Rod Lejver Areni i obratio se direktoru turnira Kregu Tajliju (Craig Tiley).

- Nevjerovatan turnir, vjerovatno najteži posao do sada. Nadam se da ćeš da ostaneš još 15 godina dok ja budem igrao - zaključio je Medvedev. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.