TENIS

Nadal i Federer nastupaju u dublu na Lejver kupu

Već su igrali zajedno 2017. godine u Pragu

Nadal i Federer: Ponovo će igrati zajedno. AGENCIJE

A. V. / Fena

3.2.2022

Teniske legende Rafael Nadal i Rodžer Federer (Roger) potvrdili su da će zajedno nastupiti na petom Lejver kupu u Londonu, koji će biti održan u "O2" Areni od 23. do 25. septembra.

Oba tenisera će zastupati ekipu Evrope u borbi protiv ekipe svijeta u pokušaju da osvoje Lejver kup peti uzastopni put pod vodstvom kapitena Bjorna Borga.

Nadal je prošlog mjeseca osvojio Australijan open za rekornu 21. grend slam titulu, a prvi mu je čestitao veliki rival i prijatelj, Švicarac Rodžer Federer, koji je izjavio da je presretan što će zajedno braniti boje Evrope u Londonu.

- Jedva čekam da se vratim takmičenjima i Lejver kup se nalazi u mojim planovima. Nije tajna da volim taj događaj koji se održava u jednom u najboljih gradova svijeta. Rafa je nevjerovatna osoba i inspiracija meni i mnogim drugim ljudima diljem svijeta. Poslao mi je poruku nakon prošlogodišnjeg turnira u Bostonu i predložio da u Londonu nastupimo u dublu, što sam rado prihvatio - kazao je Federer.

Nadal i Federer su nastupili u dublu na Lejver kupu u Pragu 2017. godine.

- Predložio sam dubl Rodžeru i izgleda da je prihvatio. Sada samo trebamo uvjeriti kapitena Borga. Rodžer je veliki dio moje karijere, veliki rival i prijatelj. Biti u ekipi Evrope je odlično i zajednički nastup u dublu je odličan za obojicu u ovom periodu naših karijera - izjavio je Nadal.

Lejver kup će trajati tri dana i takmičit će se šest najboljih tenisera Evrope protiv šest najboljih tenisera iz ostatka svijeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.