POVRATAK NA TENISKE TERENE

Prvi nastup od decembra 2021.: Publika u Dubaiju ovacijama dočekala Đokovića

Đoković će i ove godine, kako sad stvari stoje, imati problema s nastupima na nekim velikim turnirima zbog korona pravila

Đoković nastupa nakon dugo vremena. AFP

M. K.

21.2.2022

Srbijanski teniser, Novak Đoković, konačno se vratio na teniske terene, nakon duge pauze uzrokovane dramom koju je prošao u Australiji kada je danima u Melburnu čekao vizu kako bi nastupio na Australian Openu, a koja mu na kraju nije odobrena, pa je deportovan nazad u Srbiju.

Đoković će i ove godine, kako sad stvari stoje, imati problema s nastupima na nekim velikim turnirima zbog korona pravila i svog antivakserskog stava, a trenutno nastupa na turniru u Dubaiju gdje nije morao ispuniti nikakve specijalne uslove za ulazak u Emirate.

Đoković večeras igra protiv Italijana Lorenca Musetija (Lorenzo Museti), a u toku je prvi set ovog meča.

Ovo je Novaku prvi meč još od polufinala Dejvis kupa početkom decembra 2021. u Madridu. 

Inače, prilikom izlaska na teren, publika u Dubaiju je ovacijama Đokovića, koji bi u slučaju neuspjeha na ovom turniru mogao ostati bez pozicije broj 1 na ATP listi.

- Imam samo jedan scenario u glavi, a to je da dobijem svaki meč koji budem igrao ovdje, rekao je Novak prije večerašnjeg nastupa, pa se može i očekivati da će srbijanski teniser dati svoj maksimum u Dubaiju.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.