ATP DUBAI

Đoković nakon pobjede otkrio čega se najviše pribojavao prije povratničkog meča

Najbolje moguće iskustvo za mene, hvala što ste me tako lijepo dočekali na terenu, što sam se osjećao tako dobrodošlo, rekao je srbijanski teniser

Đoković trijumfalno završio duel sa Italijanom. AFP

M. K.

21.2.2022

Novak Đoković osigurao je plasman u 2. kolo ATP Dubaija pobjedom nad Lorencom Musetijem (Lorenzo) 2:0, i tako na najbolji način obilježio svoj povratak nakon 80 dana pauze.

Nakon trijumfa, Đoković se obratio novinarima i publici koja ga je sjajno dočekala.

- Najbolje moguće iskustvo za mene, hvala što ste me tako lijepo dočekali na terenu, što sam se osjećao tako dobrodošlo. Nekada moraš da izbaciš tu energiju iz sebe, tu frustraciju, da li si nezadovoljan igrom, sobom... Fokusiraš se na igru, pronašao sam prave servise i riješio sam meč.


- Osjećao sam se fantastično i  dobro, ali imao sam i momente gdje sam napravio neke vezane neiznuđene greške. Možda se ne vidi tako na ekranu, jer je bilo jako vjetrovito, a bilo je bez vjetra posljednjih sedam dana. To su neke smetnje na koje igrač mora da se privikne. Moram biti zadovoljan poslije ovakve pauze. Na momente sam servirao odlično, pa sam izgubio ritam. Kada je bilo potrebno pronašao sam ritam. Sve u svemu - začin C, sve je dobro, rekao je Novak za SK.

Posebnu poruku imao je za navijače, istakavši da se pribojavao kakav će doček imati u Dubaiju.

- Fantastični su bili danas. Bilo je neizvjesno kako će me dočekati publika, nisam znao, priželjkivao sam najbolje, ali ovo je bilo bolje od najboljeg. Da sam izašao u Australiji, vjerovatno ne bi bilo ovako, zaključio je Đoković.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.