NOVI PROBLEMI ZA NOVAKA

Iz Italije poručili: Đoković ne treba nastupati u Italiji nevakcinisan

Svakodnevno primam mailove od majki i očeva koji su ljuti zbog činjenice da se njihova djeca ne mogu baviti sportom, rekao je Malago

Đovani Malago i Novak Đoković. Getty Images

M. K.

23.2.2022

Predsjednik Olimpijskog komiteta Italije Đovani Malago (Giovanni), smatra da Novak Đoković ne treba igrati turnire u Italiji jer nije vakcinisan i da za njega moraju važiti pravila kao i za sve ostale.

– Da li je u redu da Đoković učestvuje na turniru u Rimu? Apsolutno ne. Ne bi smio da boravi i da se tušira u kampu sa ostalim igračima, da jede i spava i ovo je poruka da je to vrlo pogrešno, rekao je Malago italijanskim medijima.

– Svakodnevno primam mailove od majki i očeva koji su ljuti zbog činjenice da se njihova djeca ne mogu baviti sportom zbog pravila o zelenoj propusnici, dodao je.

Stav Malaga je drugačiji od stava koji je prošle sedmice izrazila sekretarka za sport Italije Valentina Vekali (Vecali), koja je rekla da trenutna pravila dopuštaju nevakcinisanim sportistima da igraju tenis (individualni i beskontaktni sport) u Italiji bez nužnog vakcinisanja.

Naredni veći turnir u Italiji je masters u Rimu (8. maj), a ostaje pitanje da li će Đoković nastupiti u Italiji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.