DEJVIS KUP

Teniseri BiH uspješno završili pripreme za meč protiv Tunisa

Iako je kišovito i hladno vrijeme pratilo pripreme najboljih bh. tenisera, treninzi i pripreme za meč protiv Tunisa odrađeni su po planu

Bh. tim u najjačem sastavu. TENISKI SAVEZ BIH

A. V. / Fena

3.3.2022

Bosanskohercegovačka teniska reprezentacija u Tunisu je uspješno završila četvorodnevne pripreme za meč Prve svjetske grupe Dejvis kupa protiv domaće selekcije Tunisa, koji će se igrati u naredna dva dana.

Bh. tim u Tunis je doputovao u najjačem sastavu - Damir Džumhur, Mirza Bašić, Nerman Fatić i Tomislav Brkić.

Iako je kišovito i hladno vrijeme pratilo pripreme najboljih bh. tenisera, treninzi i pripreme za meč protiv Tunisa odrađeni su po planu.

Najvažnije je da su svi reprezentativci zdravi i da su nakon testiranja PCR testom negativni na korona virus Covid -19, što znači da će selektor Zoran Zrnić na raspolaganju imati sve pozvane igrače.

Selekciju Tunisa će predvoditi Malek Džaziri (Jaziri), nekadašnji 42. igrač svijeta. U sastavu domaćina su još Moez Ečargui (Echargui), Aziz Ouaka (Ouakaa), Visam Abderahman (Wissam Abderrahman). Selektor Dejvis kup reprezentacije Tunisa je Valid Džalali (Walid Jallali).

Pobjedom u meču protiv Tunisa reprezentacija Bosne i Hercegovine bi obezbijedila opstanak u Prvoj svjetskoj grupi, te bi nastavila put prema kvalifikacijama za finalni turnir najboljih osamnaest reprezentacija svijeta.

Danas će se obaviti izvlačenje parova i raspored igranja predstojećih mečeva u singlu i dublu koji su na programu 4. i 5. marta. Oba dana mečevi počinju u 11.00 sati.

U petak su po rasporedu dva meča singla. Subotnji raspored počinje igranjem dublova, a po završetku parova na programu su preostala dva pojedinačna meča.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.