TENIS

Đoković najavio nastup u Monte Karlu

Masters u Monte Karlu igra se od 10. do 17. aprila i bit će drugi turnir ove godine za Đokovića

Đoković: Otvara sezonu na zemljanoj podlozi. AGENCIJE

A. V.

11.3.2022

Srbijanski teniser Novak Đoković će sljedeći mjesec započeti pripreme za odbranu naslova na Rolan Garosu nastupom na ATP Mastersu u Monte Karlu.

Osvajač 20 grend slem naslova nije nastupio na Australijan openu u januaru jer nije bio vakcinisan protiv koronavirusa , a iz istog razloga ne nastupa na Mastersu u Indijan Velsu te će propustiti turnir u Majamiju.

- Novak će svoju sezonu na zemljanoj podlozi 2022. otvoriti u Monte Karlu, gdje je dva puta osvojio titulu na Mastersu 1000, 2013. i 2015. - stoji u objavi na Đokovićevoj veb stranici.

Monako, gdje Đoković živi, dopušta međunarodne putnike s dokazom o preboljenju koronavirusa u posljednjih šest mjeseci. Đoković je rekao da je u decembru drugi put bio pozitivan na koronavirus.

Masters u Monte Karlu igra se od 10. do 17. aprila i bit će drugi turnir ove godine za Đokovića, koji je prošli mjesec izgubio u četvrtfinalu ATP turnira u Dubaiju.

Francuska je ovaj mjesec popustila svoja ograničenja vezana za koronavirus, a potvrde o vakcinisanju više nisu bile obavezne od 14. marta, čime su otvorena vrata Đokoviću za odbranu naslova na Rolan Garosu koji je na rasporedu u maju, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.