ATP LISTA

Damir Džumhur napredovao za jedno mjesto: Promjena na vrhu

Nakon završetka prvog mastersa sezone, na kojem je titulu osvojio Tejlor Fric (Taylor Fritz) koji je u finalu pobijedio Rafaela Nadala, danas je objavljena nova ATP lista

Damir Džumhur. Arhiva

Piše: G. Š.

21.3.2022

Srbijanac Novak Đoković ponovo je prvi reket svijeta. Nakon završetka prvog mastersa sezone, na kojem je titulu osvojio Tejlor Fric (Taylor Fritz) koji je u finalu pobijedio Rafaela Nadala, danas je objavljena nova ATP lista.

Nakon samo tri sedmice na prvo mjesto se vratio Đoković, koji je tako počeo 362. sedmicu na vrhu ATP liste.

Đoković trenutno ima 8.465 bodova, 55 više od Danila Medvedeva. Ukoliko se Medvedev ne plasira u polufinale mastersa u Majamiju, Đoković će zadržati prvo mjesto i bit će, uz veću razliku nego sada, prvi nosilac u Monte Karlu.

Sjajan niz pobjeda i finale u Indijan Velsu donijeli su Nadalu treće mjesto na listi (7.715), gdje je zamijenio Aleksandra Zvereva (Alexander). Peti je ostao Stefanos Cicipas (Tsitsipas), a mjesta su zamijenili i Andrej Rubljov i Mateo Beretini (Matteo Berrettini) – Rus je sada šesti, a Italijan sedmi reket svijeta.

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur je napredovao za jednu poziciju i sad je na 136. mjestu. Mirza Bašića je pao za čak osam mjesta i sada drži poziciju broj 220.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.