PRVI REKET SVIJETA

Đoković otvorio dušu uoči Monte Karla: Nemoguće je zaboraviti, ostavi ožiljak

Sigurno da je mentalno i emotivno ostavilo nekog traga. Koliko je to veliko, koliko će to da me prati, ne znam, kazao je Đoković

Đoković: Prvi meč protiv Davidovič Fokine. Sport klub

E. Ć. / SK

11.4.2022

Prvi teniser svijeta Novak Đoković nalazi se u Monte Karlu gdje ove sedmice igra svoj prvi masters u sezoni. Đoković je praktično "kod kuće", jer živi uz Monte Karlu, a uoči turnira osvrnuo se na sve što mu se dešavalo od početka godine. 



Ove godine doživio što nikada nije u karijeri

Kazao je da je prosto nemoguće da zaboravi ono što je doživio u prethodnih sto dana.

- Pa, ne može da se zaboravi. To je prosto nemoguće, ali može da se prihvati i da se nastavi dalje, da se već desilo i da je to nešto ne treba više čovjeka da brine ili da ga sputava što doživljava u trenutku ili što će da se desi u budućnosti.

Imao sam mnogo situacija na terenu i van njega koje su, onako, traumatične od ovih odvratnih ratova u odrastanju pa nadalje. Sve to ostavi ožiljak - kazao je Đoković u razgovoru za Sport klub i dodaje:

- Ove godine sam doživio što nikada nisam doživio u svojoj karijeri, u svom životu. Sigurno da je mentalno i emotivno ostavilo nekog traga. Koliko je to veliko, koliko će to da me prati, ne znam. To je nešto što ne mogu da predviđam i ne mogu da trošim energiju, da razmišljam o tome koliko će to da me prati.

Trudi se da nema velika očekivanja

Đoković je govorio i kako se osjeća nakon dešavanja u Australiji gdje je, podsjećamo, bio deportovan i onemogućen da nastupi na prvom Gren slemu sezone, iako je prvobitno njegov nastup u Melburnu bio siguran.

- Sve je to i dalje sveže. Nekako sve to vidim iz dva djela, gdje je tu moj posao, prvi je da se nekako oprostim sa tim, da se to dogodilo i da idemo dalje. Mada, kada sam na turniru me podsjećaju na te stvari i trudim se da ne razmišljam o tome.

S druge strane, taj drugi dio posla je onaj koji se tiče profesionalnih turnira kada krenu ti zvanični mečevi. Tu je taj momenat kada izlaze te neke stvari na površinu. Trudit ću se da to koristim kao gorivo, neku konstruktivnu igru, da igram svoj najbolji tenis, motivacije uvijek ima.

Ipak, treba biti realan, iako od sebe imam očekivanja uvijek, s druge strane se trudim da nemam prevelika očekivanja za ovu sedmicu, jer fali mi mečeva. Nisam igrao utakmice. Šljaka je specifična podloga, nadam se da mi neće biti puno vreme da uđem u ritam - rekao je Đoković za Sport klub.

Inače, Đoković je slobodan u 1. kolu, dok će u 2. odmjeriti snagu sa Alehandrom Davidovičem Fokinom (Alejandro Davidovich).


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.