BLICK

Sprema li se Novak Đoković da bojkotuje Vimbldon

Drugi gren slem sezone počinje 27. juna, a “Blick” navodi da je jedan od prvih trenera Novaka Đokovića - Nikola Pilić, savjetovao svjetskom broju jedan da se ne pojavi na turniru

Novak Đoković i Nikola Pilić. Arhiva

G. Š.

29.4.2022

Organizator Vimbldona je nedavno saopćio da ruski i bjeloruski teniseri i teniserke neće moći da se takmiče na ovom turniru. Zbog rata u Ukrajini zvaničnici turnira su riješili da ne dozvole nekim od najboljih tenisera i teniserki da nastupe na londonskoj travi.


Drugi teniseri moraju da zauzmu jasnu poziciju

A sada je švajcarski "Blick" objavio tekst pod naslovom “Novak Đoković se sprema da bojkotuje Vimbldon”! Poznati list piše kako se još uvijek osjećaju potresi zbog odluke o suspenziji Rusa i Bjelorusa, a navode da bi i "Novak Đoković trebalo da razmisli o svom učestvovanju na turniru. Drugi gren slem sezone počinje 27. juna, a “Blick” navodi da je jedan od prvih trenera Novaka Đokovića - Nikola Pilić, savjetovao svjetskom broju jedan da se ne pojavi na turniru!

- Drugi teniseri moraju da zauzmu jasnu poziciju i da kažu: ‘Ako oni ne igraju, ne igramo ni mi.’ Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi Vimbldon reagovao na to, rekao je on za "Blick".

Nakon što je propustio Australian Open i sve turnire u Americi zbog toga što nije vakcinisan ovo bi bila šokantna i velika odluka za Đokovića, koji u Londonu treba braniti titulu. Ipak, sam Novak je već javno istupio protiv isključivanja tenisera sa Vimbldona na političkoj osnovi. Čim je ta odluka objavljena rekao je da se ne slaže sa njom.


Nema potrebe za suspenzijom sportista

- Kada kažem politika, ima je u sportu. Rukovodeća tijela i organizacije, strukture su tu. Politika je generalan termin. Ne valja kada se politika na višem nivou miješa u naš sport. Stojim pri onome što sam rekao, nema potrebe za suspenzijom sportista, posebno tenisera. Ne vidim kako oni doprinose bilo čemu što se dešava u ratu. U tenisu imamo pravilo da nema diskriminacije: Pravilo je da se igra po rankingu, ne nacionalnosti. Vimbldon je to prekršio. ATP i PTPA su izašli sa izjavama, a ja sam to podržao, rekao je Novak.

Sada se ostaje da se vidi da li je pisanje "Blicka" samo pretpostavka ili Novak zaista razmišlja u tom pravcu, prenosi Mondo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.