LEGENDARNI TENISER

Beker u zloglasnom zatvoru kuka zbog hrane

Život Borisa Bekera doživio je sunovrat nakon završetka igračke karijere

Boris Beker. Twitter

E. Ć.

8.5.2022

Legendarni teniser Boris Beker (Becker) služi zatvorsku kaznu u zloglasnom zatvoru Vandsvort. Nekadašnji teniski šampiona kuka kako je za prvi obrok u zatvoru dobio usoljenu govedinu.

Beker, koji je inače poznat po strasti prema otmjenim restoranima i finim vinama, požalio se na kvalitet i količinu hrane koju dobija. Nekada milioner, a danas tek zatvorenik sa deset funti sedmičnog džeparca, rekao je prijateljima kako obroke "pojačava" sa čokoladom, bananama ili keksom iz kantine.

Život Borisa Bekera doživio je sunovrat nakon završetka igračke karijere, a "tačka na i" je zatvorska kazna koju je dobio zbog toga što je nakon bankrota kojeg je proglasio 2017. godine, propustio poštovati naredbe za otkrivanje finansijskih podataka.

Podsjetimo, on je prošle sedmice osuđen na dvije i po godine zatvora zbog skrivanja 2.5 miliona funti nakon što je proglasio bankrot. 

Za kaznu sada boravi u ćeliji od šest kvadratnih metara i zaključan je od 20:00 sati svake večeri do 7:00 ujutro narednog dana. Prvu posjetu je imao u peak kada mu je dolazila djevojka Lilijan de Karvaljo Monteiro (Carvalho).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.