BIVŠI SELEKTOR JUGOSLAVIJE

Legendarni trener Armenulić za Đokovićev neuspjeh okrivio piramide u Visokom

Išao je u Bosnu, gledao "piramide"... to mu nije bilo potrebno. Mečevi su prava priprema i nadam se da se polako vraća u formu, istakao je Armenulić

Semir Osmanagić i Novak Đoković. Avaz

H. J. I.

10.5.2022

Nekadašnji selektor reprezentacije Jugoslavije i Srbije Radmilo Armenulić je komentarisao trenutno stanje u kojem se nalazi najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

Proslavljeni 82-godišnji trener je istakao kako je Đoković lošije fizički pripremljen za razliku od prethodnih godina, a da su za to krive "piramide" u Visokom.


- Novak je manje fizički pripremljen u odnosu na prije godinu ili dvije. Radio je prevelike pauze, a to nije dobro. Išao je u Bosnu, gledao "piramide"... to mu nije bilo potrebno. Mečevi su prava priprema i nadam se da se polako vraća u formu - rekao je Armenulić o Đokoviću u razgovoru za Kurir.

Armenulić je čak 17 godina bio selektor Davis Cup reprezentacije Jugoslavije, a jedan od njegovih pulena Goran Ivanišević sada trenira Đokovića umjesto Marjana Vajde. Armenulić je prokomentarisao i to.


- Mislim da Novaku Vajda nedostaje. Sa njim je Novak postizao bolje rezultate, bio je psihički stabilniji. Ivanišević je nov trener, nema iskustva... Može on dati savjet, ali Vajda je bio konkretniji, uvjerljiviji, prisniji... Nekako je s Noletom imao porodični odnos, a to je Đokoviću puno značilo jer je emotivan - rekao je Armenulić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.