PRVI PUT NAKON 2005.

Dea Herdželaš učestvuje u kvalifikacijama za Rolan Garos

Herdželaš je izrazila zadovoljstvo saradnjom sa trenerom Ismarom Gorčićem u proteklih godinu i po dana

Herdželaš se raduje debiju na Rolan Garosu. FENA

M. K.

12.5.2022

Najbolja bh. teniserka Dea Herdželaš učestvovat će u kvalifikacijama za gren slem turnir Rolan Garos.

Prvi nastup na Rolan Garosu Herdželaš očekuje već u ponedjeljak, 16. maja, a protivnicu će saznati dan ranije, kada je zakazan žrijeb, prenosi Fena.

Herdželaš je izrazila zadovoljstvo saradnjom sa trenerom Ismarom Gorčićem u proteklih godinu i po dana, kada je zabilježila i najbolje rezultate u svojoj karijeri.

Dea trenutno zauzima 187. mjesto na WTA listi, što je njen najbolji ranking u karijeri, a Bosna i Hercegovina će prvi put od 2005. godine i Mervane Jugić-Salkić imati predstavnicu u ženskom dijelu Rolan Garosa.


Trener Ismar Gorčić se osvrnuo na protekli period od godinu i po dana, od kada opet radi sa najboljom bh. teniserkom, te je prije svega izrazio zadovoljstvo činjenicom da je taj period prošao bez povreda, a zatim i sa odličnim rezultatima koje su Dei omogućili da po prvi put u svojoj karijeri uđe u top 200 na WTA listi.

Herdželaš je cilj za ovu godinu je u velikoj mjeri ostvarila.

Prvi cilj je bio da nastupi na sva četiri grand slam turnira, što će se i desiti, a zatim i da napreduje na WTA listi i približi društvu najboljih 100 igračica na svijetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.