MASTERS U RIMU

Nadal: Nažalost, moja svakodnevnica je jako teška

Ja sam igrač koji živi s povredom - nije to ništa novo, rekao je Španac

Rafael Nadal. AFP

G. Š.

13.5.2022

Španski teniser Rafael Nadal senzacionalno je sinoć ispao s mastersa u Rimu, nakon poraza od Denisa Šapovalova. U prvom setu Kanađanina ga je pomeo, a onda u sljedeća dva, poslije niza uzetih i izgubljenih "breakova", morao je čestitati bolje - 6:1, 5:7, 2:6 poslije dva sata i 40 minuta igre. Opet je Rafa imao problema s stopalom. To je povreda koja će ga, kako je rekao nakon mečao, pratiti cijeloga života. Tako će očito biti i na Rolan Garosu na kojem će se od 22. maja boriti za svoj 22. gren slem naslov - njegov 14. u Parizu.

- Ponovno me je jako boljelo stopalo, u depresivnom je tonu legendarni teniser nakon meča objašnjavao nimalo optimističnu situaciju i dodao:

- Ja sam igrač koji živi s povredom - nije to ništa novo. To je nešto što me stalno prati i pratit će me. Nažalost, moja svakodnevnica je jako teška, sada sam potpuno iskren. Čak i u takvoj situaciji, pokušavam, dajem sve od sebe... ali reći ću vam, frustrirajuće je kada većinu dana ne možete ni trenirati kako biste željeli. Otkad sam se vratio, situacija s nogom je dosta teška. Ali ono što mi je posebno teško prihvatiti i ono što me najviše muči i najteže pogađa je da sam zapravo počeo igrati bolje, vratio sam pravu formu, objasnio je Nadal apsurdnu situaciju u kojoj se nalazi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.