MASTERS U RIMU

Đoković danas igra meč za ostanak na broju 1

Ispao je Rafael Nadal, u Rimu nema ni pobjednika mastersa u Madridu Karlosa Alkaraza, pa bi Novak Đoković konačno mogao da osvoji prvu titulu u 2022.

Novak Đoković. AFP

Piše: G. Š.

13.5.2022

Srbijanski teniski as Novak Đoković večeras u Rimu (20.30 sati) igra premijerni meč protiv Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima. Ispao je Rafael Nadal, u Rimu nema ni pobjednika mastersa u Madridu Karlosa Alkaraza, pa bi Novak Đoković konačno mogao da osvoji prvu titulu u 2022. godini i napravi odličnu uvertiru pred drugi grend slem sezone - Rolan Garos, koji je osvojio prošle godine.

Đoković je lako dobio Stena Vavrinku u osmini finala. Naredni rival je mladi Kanađanin Feliks Ože Alijasim. Ukoliko se Novak plasira u polufinale ostat će prvi reket svijeta i prvi nosilac na Otvorenom prvenstvu Francuske. Neće biti ništa od očekivanog duela sa Rafaelom Nadalom u Vječnom gradu, ali bi s rekorderom po broju grend slem titula mogao da se susretne već u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Duel sa Ože Alijasimom predviđen je kao posljednji večeras od 20.30. Bit će to prvi duel srbijanskog asa s devetim teniserom na svijetu. Kanađanin nije specijalsita za šljaku, ta podloga mu najmanje leži, pa je angažovao Tonija Nadala da mu pomogne.

Kladionica Mozzart na pobjedu Đokovića daje kvotu 1.17. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj onlina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.