NJEMAČKI TENISER

Boris Beker našao način da dobro zaradi u zatvoru, a evo i kako

On kaznu služi u zloglasnom zatvoru Vandsvort gdje nastoji da skrene misli sa svega što ga je zadesilo

A. O.

Njemački teniser Boris Beker

Foto: AGENCIJE


Njemački teniser Boris Beker proglašen je krivim i osuđen je na dvije i godine zatvora po nekoliko tačaka optužnice.

On kaznu služi u zloglasnom zatvoru Vandsvort gdje nastoji da skrene misli sa svega što ga je zadesilo.

S obzirom na to da od najavljenog komentarisanja Rolan Garosa iz zatvora, koje je najavljivano, nema ništa, okrenuo se pisanju knjige. 

Opis dana

Naime, kako prenose britanski mediji, Beker je odlučio da napiše knjigu u kojoj će opisati kako je bankrotirao, ali i kako je vodio bornu u sudu, uz opise dana koje provodi u zatvoru.

Nekadašnji Gren slem šampion ima ideju da poslije 30 mjeseci boravka u zatvoru zaradi i naplati sve kroz šta je prošao. Jedan od izvora "San-a" navodi:

- To će biti dnevnik o tome kako je došao u tešku situaciju i kako je provodio dane. Također, fokusirat će se na detalje iz svog života. Pokušava da sebe zaposli u zatvoru. To je dobar put. Zna da će postojati interesovanju za tu knjigu.

Dokumentarac o životu

- Iskoristit će je kako bi usmjerio svoje iskustvo, osjećanja i možda, strahove u zatvoru. Kada jednu aktivnu osobu zatvorite u ćeliju, to je teško. Dnevnik mu pomaže da misli - rekao je izvor. 

Izdavači žele da se domognu prava, dok TV kompanije žele da naprave dokumentarac o njegovom životu.

Ministarstvo je odobrilo Bekeru da napiše dnevnik, ali mu nije dozvoljeno da ga objavi i stekne zaradu dok je u zatvoru. Tako će slavni teniser, ako ostvari svoju ideju, moći da zaradi dobro i na velika vrata se vrati u svjetski džet set.

Više o temi Boris Beker

OSUĐIVAN I RANIJE
Boris Beker proglašen krivim zbog utaje poreza
NA VRH

Podijeli članak na