ROLAN GAROS

Đoković: Nisam očekivao da budem na najvišem nivou

Prvi reket svijeta zadovoljan igrom na startu turnira

Đoković: Savladao Nišioku. AFP

A. V.

24.5.2022

Prvi teniser svijeta Novak Đoković uspješno je krenuo u odbranu naslova na Rolan Garosu pobijedivši Japanca Jošihita Nišioku (Yoshihito Nishioka) u tri seta (6:3, 6:1, 6:0).

– Moram da budem zadovoljan s prvim mečom. Bilo je teško na početku, dok sam se adaptirao na njega. On je veoma brz, jedan od najbržih na Turu. Uslovi su bili spori, lopta je sporo odskakala, tako da je prvi set bio veoma izjednačen. U drugom i trećem setu više sam ulazio u udarac, lakše sam udarao lopticu. Ali inače nisam očekivao da budem na najvišem nivou, tako da moram da budem zadovoljan prvim mečom – rekao je Đoković.

Poslije dužeg vremena imao je prilike da igra na grend slemu pred popunjenim tribinama.

– Noćne sesije na Rolan Garosu su tek od skoro, ali ovo je prvi put da je publika bila u punom kapacitetu. Bilo je zabavno, a i imao sam sreće jer sam igrao na centralnom terenu koji jedini ima krov, dok je kiša prekinula ostatak programa. To mnogo pomaže. Na svim slemovima atmosfera je na noćnim mečevima naelektrisanija, ima više energije, publika je više u meču. Ali da, bilo je dobro iskustvo - istakao je Đoković.

Ovo mu je prvi grend slem turnir ove godine, s obzirom da je poznato zbog čega je propustio Australijan Open.

– Nisam osetio neku uznemirenost. Došao sam u dobroj formi. Rolan Garos je jedan od mojih omiljenih turnira. Još su mi svježa sjećanja od prošle godine tako da je bilo lijepo da se vratim ponovo na Šatrije.

Upitan je da prokomentariše žrijeb i činjenicu da je njegova polovina praktično prenatrpana ozbiljnim favoritima, pošto su pored njega tu još Nadal, Alkaraz (Alcaraz) i Zverev.

– Žrijeb je žrijeb. Ne može se utjecati na njega. To je pitanje sreće. Naravno da sam videi žreb, svi su, ali na kraju dana jedino je važno posvetiti se prvom narednom protivniku - dodao je Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.