DRUŠTVENE MREŽE

Džumhur se oglasio iz bolnice: Imam upalu gušterače, osjećam se bolje

Na listi od 1 do 5 bila je 5 (najjača). I to se dogodilo samo tri dana prije mog 30. rođendana, rekao je bh. teniser

Džumhur se oporavlja u bolnici. Instagram

M. K.

24.5.2022

Bh. teniser Damir Džumhur, koji se nalazi u bolnici, oglasio se na društvenim mrežama kako bi svojim fanovima pojasnio trenutno zdravstveno stanje.

Damire ističe da se osjeća bolje, te da ima upalu gušterače.

- Pozdrav svima. Samo sam želio podijeliti sa svima vama da mi je prošla sedmica vjerovatno bio jedan od najtežih perioda. Nakon meča u Parizu na Rolan Garosu odjednom sam osjetio jake bolove u trbuhu. Javio sam se liječniku i odmah sam hospitaliziran u bolnici.

- Sva istraživanja su pokazala akutni pankreatitis (upala gušterače). Na listi od 1 do 5 bila je 5 (najjača). I to se dogodilo samo tri dana prije mog 30. rođendana, pa sam od tada na intenzivnoj njezi, četiri dana u Parizu pa sam dalje nastavio u Beogradu, poručio je Džumhur.

- Hvala liječnicima, hvala na podršci mojim prijateljima, tu je i podrška moje porodice, a posebno moje supruge Barbare koja je učinila sve što je bilo moguće da dobijem najbolju njegu, i naravno mislim na mog sina da ću opet biti zdrav. Što se tenisa tiče, trenutno ne razmišljam, napisao je, između ostalog, Damir na Instagramu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.