GOVORIO O BIVŠEM TRENERU

Đoković: Želim pomoći Bekerovoj porodici

Slama mi srce kad vidim kroz šta Boris prolazi, kazao prvi reket svijeta

A. V.

Đoković i Beker

Foto: ARHIV


Na pres-konferenciji nakon pobjede nad Aljažom Bedeneom i plasmana u osminu finala Rolan Garosa, prvi reket svijeta Novak Đoković dotakao se problema po pitanju sa zakonom u kojima se nalazi njegov nekadašnji trener Boris Beker (Becker).

- Slama mi srce kad vidim kroz šta Boris prolazi. Ne želim da ulazim u sam proces, da govorim o tome šta je bilo pošteno, a šta ne, šta je učinjeno… Borisa smatram za prijatelja i člana porodice, uvijek je bio divan prema meni i mojoj porodici. Imamo odličan odnos tokom godina, pogotovo kada smo radili tokom tri godine i ostvarili velike stvari u ovom sportu. Čak i kada smo prestali da radimo naš odnos je nastavio da se razvija u pravom smjeru. Bio sam u kontaktu sa jednim od njegovih sinova Noom i pitao sam da li ima nešto što mogu da uradim, da pomognem, da budem uz Bekerove članove porodice jer ne mogu da dođem do njega… To je strašno. On je neko koga znam tako dobro i naravno neko ko je legenda našeg sporta, a prolazi kroz to što prolazi. Prošlo je manje od mjesec dana i znamo još koliko mora da bude tamo. Nadam se da će ostati zdrav i jak - izjavio je Đoković.

Govorio je Đoković i o mogućem povratku u Australiju, gdje mu je zabranjen ulazak ove godine.

- Što se tiče Vlade Australije, da, čuo sam vijesti, ali ne znam ništa o mojoj vizi – da li će mi biti vraćena, da li će mi dozvoliti da se vratim u Australiju. Želio bih da odem i igram Australijan open. Ako dobijem šansu da se vratim u Australiju i na mjesto gdje sam ostvario najveće uspjehe na grend slemu u karijeri. Zaista bih to volio - kazao je najbolji teniser svijeta.

Više o temi Novak Đoković

NA VRH

Podijeli članak na