ROLAN GAROS

Nadal poslije pobjede nad Đokovićem: Ma ništa još nisam napravio, znam to

Ne znam što će se dogoditi nakon ovog turnira. Jako sam iskren prema svemu, nemam što skrivati u ovim mojim godinama, rekao je Rafa

Rafael Nadal. FFT

Avaz.ba

1.6.2022

Epski meč četvrtfinala Rolan Garosa, u kojem je Rafael Nadal nakon četiri sata velike borbe nadvisio Novaka Đokovića i plasirao se u polufinale, u potpunosti je opravdao očekivanja teniskih zaljubljenika. U Parizu, na mjestu gdje je podigao ukupno 13 gren slem titula, Rafa je još jednom pokazao da ga se s pravom zove "kraljem zemlje" i smatra jednim od najboljih tenisera svih vremena. U dvoboju baš takvih, možda i najvećih, Nadal je nastavio lov prema 22. gren slem karijere. 


S nogom je to što jeste

- Ne znam što će se dogoditi nakon ovog turnira. Jako sam iskren prema svemu, nemam što skrivati u ovim mojim godinama. S nogom je to što jeste, a ako se ne nađe neko trajno rješenje, bit će teško. U ovom trenutku rješenja nema. Ušao sam u polufinale, to mi daje neku snagu, ali vidjet ćemo što će se dolje događati - rekao je Nadal i pogledao prema lijevoj nozi koja ga muči već neko vrijeme i o kojoj priča već sedmicama, prenosi SN.

Uz njega je čitavo vrijeme i ljekar.

- Već sam u Rimu rekao da mi njegovo prisutstvo pomaže u mnogim stvarima. Govorit ću o tome nakon Rolan Garosa, napravit ćemo sve da mi se omogući igranje na najvišoj mogućoj razini pripremljenosti. Da se mene pita, nas trojica (Federer, Đoković, Nadal, op.a.) već smo ispunili naše ciljeve i napravili mnoge historijskih stvari, učinili nešto što nitko nikada nije. Već to je dovoljno, a razina je otprilike ista, konstatuje Rafa.


Ovo je bila tek pobjeda u četvrtfinalu

No, polufinale ovogodišnjeg Rolan Garosa tek je ispred Španca.

- Ma ništa još nisam napravio, znam to. Ovo je bila tek pobjeda u četvrtfinalu. Sada sam tek među četiri, ovo je bila dobra noć za mene. Moram održavati razinu tenisa na kojoj sam igrao danas. Publika je bila sjajna, znaju da sigurno neću biti ovdje kao igrač još puno puta. Kad je termin u pitanju, sada se ne mogu žaliti jer imamo čak dva slobodna dana. Razumijem poslovnu stranu svega, TV-kuće plaćaju mnogo - zaključio je Nadal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.