REGULARNA POBJEDA

Iz WADA-e tvrde: Nadal nije osvojio Rolan Garos zahvaljujući injekcijama

Takve injekcije nisu na listi zabranjenih supstanci WADA-e jer se smatra da ne poboljšavaju sportski učinak i da nisu štetne, kaže Nidžli

Nadal najbolji u Parizu. AFP

M. K.

10.6.2022

Aktuelni prvak Rolan Garosa, Rafael Nadal, odigrao je nedavno završeni turnir s bolovima u stopalu zbog kojih je primao injekcije koje su mu umrtvile taj dio tijela.

Olivijer Nidžli (Olivier Niggli), direktor Svjetske antidopinške agencije (WADA), osvrnuo se na glasine da je Španac igrao dopingovan.

- Takve injekcije nisu na listi zabranjenih supstanci WADA-e jer se smatra da ne poboljšavaju sportski učinak i da nisu štetne. Nadal je 14 puta osvojio Roland Garros, prijašnjih 13 puta to je učinio bez potrebe za injekcijama, tako da je vjerovatno da ovaj 14. put nije pobijedio zahvaljujući njima, rekao je Nidžli.


Nadal već 17 godina pati od Müller-Weissovog sindroma, stanja koje uzrokuje jake bolove i deformacije stopala. Počeo je liječenje da bi bio spreman za Vimbldon, ali još nije potvrdio da će i nastupiti na najprestižnijem svjetskom teniskom turniru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.