NEPLAĆENI BOLNIČKI RAČUNI

Teniser iz Srbije upucan u Americi: Vodi životnu bitku, u akciju prikupljanja pomoći uključio se i Đoković

Stojanović je bio podvrgnut nekoliko operacija i transfuzija krvi, kao i rehabilitacija. U bolnici je proveo nekoliko sedmica, a onda je pušten na kućno liječenje

Stojanović: Metak mu pogodio glavnu arteriju. Twitter

E. Ć.

22.6.2022

Srbijanski teniser Luka Stojanović vodi veliku životnu bitku nakon što je 13. maja ove godine upucan u Sjedinjenim Američkim Državama. Međutim, iza njega su ostali neplaćeni bolnički računi, a u akciju prikupljanja sredstava uključio se i Novak Đoković.

Njegova djevojka Mišel (Michelle) je objasnila da je Stojanović upucan dok je popravljao auto. Vijest o nesretnom događaju na društvenim mrežama podijelila je srbijanska teniserka Olga Danilović koja je pozvala sve koji su u mogućnosti da pomognu Stojanoviću.

Na nesreću srbijanskog tenisera, metak je pogodio glavnu arteriju. Srećom po njega, policajac je na mjesto pucnjave stigao za nekoliko minuta i uspio je da mu pruži prvu pomoć. 

Stojanović je bio podvrgnut nekoliko operacija i transfuzija krvi, kao i rehabilitacija. U bolnici je proveo nekoliko sedmica, a onda je pušten na kućno liječenje. 

Đoković donirao 5.000 američkih dolara. Screenshot / Kurir.rs

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.