REPREZENTACIJA BIH

Bivši bh. reprezentativac Vlatko Glavaš za "Avaz": Posljednje igre obećavaju, ali imamo još mnogo problema u reprezentaciji

Posebna priča je zadnja linija gdje moramo na mnogo toga poraditi. Ima tu i dosta mladih igrača koji mogu napredovati, ističe Glavaš

Glavaš komentarisao igre "Zmajeva". aVAZ

Piše: M. K.

29.6.2022

Nekadašnji reprezentativac BiH i trener, Vlatko Glavaš, u razgovoru za portal "Avaza" komentarisao je nedavno odigrane utakmice naše A-selekcije u Ligi nacija, te se osvrnuo i na samo takmičenje koje po njemu i nije jedna od najboljih UEFA-inih ideja.

U posljednje tri utakmice "Zmajevi" su bili bolji kod kuće od Rumunije i Finske, a remizirali su s Crnom Gorom u Podgorici.

Bez izvještaja

- Iza sebe imamo jako loše kvalifikacije u kojim ništa nije štimalo, ni Savez, pa onda se desila i pandemija, pa navijači... Sad imamo novi ciklus Lige nacija koji je skoro iz nas. U ovom ciklusu mnogo toga je bolje štimalo, ali treba biti iskren i reći da je bilo tu nekoliko dosta slabih partija "Zmajeva", a bilo je i dobrih utakmica, povrataka... Posebno je lijepo bilo vidjeti povratak u igru nekih igrača poput Menala, Duljevića, dobre igre Stevanovića. Od Džeke i dalje mnogo toga zavisi, imamo Pjanića koji nigdje ne igra već neko vrijeme, dakle još mnogo problema imamo u timu, smatra Glavaš.

- Posebna priča je zadnja linija gdje moramo na mnogo toga poraditi. Ima tu i dosta mladih igrača koji mogu napredovati. Dobro je što sve držimo u svojim rukama i što protiv Crne Gore ovdje i Rumunije u gostima sami sebi krojimo sudbinu i što možemo osvojiti prvo mjesto. Zasmetala mi je, iskreno, i ta velika nesigurnost oko selektora. Ali, zasmetalo mi je i to što Petev nakon debakla u prošlim kvalifikacija nije podnio izvještaj. Ipak, treba ih sada podržati dok imamo rezultat, dodaje Vlatko.

Takmičenje za male selekcije

O Ligi nacija naš sagovornik nema pozitivno mišljenje.

- Nije meni ovo baš dobro osmišljena ideja. Ovo je više takmičenje za manje zemlje dok velike, kao što možete primjetiti, ne shvataju Ligu nacija baš previše ozbiljno. Oni i kad igraju i sa San Marinom i kad igraju između sebe, njihov budžet i njihova primanja su ista. To su svjetske sile. Ipak, takav slučaj nije kod nas i sličnih ekipa. Nama je ovo prilika da se zaradi dodatni novac, ali i osvoje bodovi za napredak na rang listi. Sve u svemu, nisam generalno za Ligu nacija i znam da nisam jedini koji tako misli, rekao nam je Glavaš.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.