VIMBLDON

Nadal preko Berankisa u treće kolo, meč prekidan zbog kiše

Ponovo je Rafa izgubio set, ali ipak je opravdao ulogu favorita protiv 106. tenisera svijeta

Nadal do pobjede teže od očekivanog. DRUŠTVENE MREŽE

M. K.

30.6.2022

Drugi nosilac na Vimbldonu, Rafael Nadal, plasirao se u treće kolo pošto je savladao Rikardasa Berankisa 3:1 (6:4, 6:4, 4:6, 6:3).

Ponovo je Rafa izgubio set, ali ipak je opravdao ulogu favorita protiv 106. tenisera svijeta i nastavio san o kalendarskom slemu. Međutim, nije da nema razloga za brige, piše SK.

Ne samo što je Litvanac uzeo set, već je imao dobre šanse da uzme i prvi i drugi set. U prvom je propustio brejk loptu kod 2:2, a kapitulirao je tek u 10 gemu, kojim je Španac i uzeo set i poveo 1:0. U drugom setu je Berankis prvi došao do brejka, vodio je 3:1. Ali je ispustio tu prednost, a potom gotovo na isti način izgubio i ovaj drugi set.

Stekao je brejk prednosti odmah na startu trećeg seta, ali ga je za razliku od drugog seta, držao do kraja i smanjio na 2:1. Kada se očekivalo da bi mogao da pritisne velikog protivnika, kapitulirao je na početku četvrtog seta.

Rafa je napravio brejk, poveo 3:0, a onda je pala kiša. Prekid koji je trajao oko pola sata nije doneio velike promjene i Nadal je izborio plasman u treće kolo. Tamo ga čeka Italijan Lorenco Sonego (Lorenzo).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.