VIMBLDON

Kirios: Moj agent došao je po mene u pab u 4 sata ujutro kako bih mogao taj dan igrati protiv Nadala

Nakon ulaska u četvrtfinale, Kirios se prisjetio svog poraza u "All England Clubu 2019. godine" kada ga je pobijedio Rafael Nadal

Nadal i Kirios. AFP

G. Š.

5.7.2022

Pobjedom nad Amerikancem Brandonom Nakašimom (Nakashimom), Nik Kirios (Nick Kyrgios) osigurao je drugi ulazak u četvrtfinale Vimbldona u svojoj karijeri. No, kada biste morali izdvojiti „najluđu“ glavu u aktualnom svijetu tenisa, mnogima bi na pamet pao upravo 27-godišnji Australac, prenosi SN.


I ti si bila sinoć u pabu

Nakon ulaska u četvrtfinale, Kirios se prisjetio svog poraza u "All England Clubu 2019. godine" kada ga je pobijedio Rafael Nadal.

- Moj agent došao je po mene u pab u četiri sata ujutro kako bih mogao taj dan igrati 2. kolo Vimbldona protiv Nadala na centralnom terenu - rekao je Kirios.

Nakon tog meča na press konferenciji novinarka ga je pitala smatra li da je mogao igrati bolje da nije večer prije proveo u izlasku? Kirios je blijedo gledao novinarku, kao da je zna, pa se sjetio odakle mu je poznata.

- Pa i ti si bila sinoć u pabu – rekao je Australac, a novinarka se posula pepelom i priznala kako je to istina.


Osjećam se dobro

Ipak, Kirios vjeruje kako je od tog trenutka prošao dug put koji ga je učinio zrelijom osobom i boljim igračem.

- Osjećam se dobro, zrelo i sabrano. Imam puno ljudi oko sebe koji me podržavaju.

Za svoj prvi gran slem polufinale igrat će u srijedu protiv Čileanca Kristijana Garína (Cristiana), koji je velikim preokretom u osmini finala slavio nad Aleksom de Minaurom (Alex).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.