LONDON

Veliko finale Vimbldona: Konačni obračun Đokovića i Kirjosa

Srbijanski teniser će igrati svoje 32. grend slem finale u pokušaju da dođe do 21. titule, dok će Nik Kirjos po prvi put u karijeri igrati meč za titulu na jednom od četiri najveća turnira u tenisu

Novak Đoković i Nik Kirjos. Agencije

H. J. I.

10.7.2022

Veliki spektakl i konačni obračun u Londonu. Novak Đoković i Nik Kirjos će u nedjelju od 15.00 sati igrati veliko finale Vimbldona na Centralnom terenu.

Srbijanski teniser će igrati svoje 32. grend slem finale u pokušaju da dođe do 21. titule, dok će Nik Kirjos po prvi put u karijeri igrati meč za titulu na jednom od četiri najveća turnira u tenisu.


Treći međusobni duel

Ovo će biti treći međusobni duel Novaka Đokovića i Nika Kirjosa, a srbijanski teniser će morati da uradi ono što nije nikada do sada - da pobijedi Kirjosa.

Australijanac je oba puta savladao Đokovića i to u kratkom periodu 2017. godine kada ga je prvo u Akapulku, a zatim i na mastersu u Indijan Velsu dobio sa po 2:0, tako da Đoković još uvijek nema osvojen set protiv Australijanca.

Ipak, od tada je prošlo pet godina, a Novak je u međuvremenu nastavio da dominira svjetskim tenisom, a pri tom se nikada nisu sastajali na travi.


Kirjos odigrao meč manje

U dosadašnjem toku Vimbldona, Novak je eliminisao Sonvu Kvona, Tanasisa Kokinakisa, Miomira Kecmanovića, Tima Van Rajthovena, Janika Sinera i Kamerona Norija.

Kirjos je sa druge strane odigrao meč manje, pošto mu je Rafael Nadal u polufinalu predao bez borbe zbog povrede, a na putu do finala je pobijedio, Pola Džaba, Filipa Krajinovića, Stefanosa Cicipasa, Brendona Nakašimu i Kristijana Garina.

Kirjos je sam najavio finale sa Đokovićem kao meč za kojim svi "balave". Novak je ocijenio da ih čeka "vatromet emocija", ali nema nikakve dileme da će to biti spektakl.

Vezane vijesti
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.