DOKAZAO DOMINACIJU

Đoković nakon trijumfa u Londonu: Kirjos je izgubio jer bi u suprotnom morao platiti večeru

Morao sam da dam sve. Nik, vratićeš se ti u finale, ne samo ovdje, već i na drugim turnirima, poručio je Novak Australcu

Novak s peharom. AGENCIJE

M. K.

10.7.2022

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković slavio je na još jednom izdanju Vimbldona, po sedmi put, i tako ponovo pokazao dominaciju.

Đoković je u finalu bio bolji od Australca Nika Kirjosa (Nick Kyrgios), i to nakon preokreta, rezultatom 3:1. Po setovima je bilo 4:6, 6:3, 6:4 i 7:6, za njegov 21. Grend slem u karijeri.

Novak poslije Londona ima samo jedan Grend slem manje od Rafaela Nadala.

- Morao sam da dam sve od sebe. Nik, vratićeš se ti u finale, ne samo ovdje, već i na drugim turnirima. Teško je pronaći riječi utjehe, ali pokazao si zašto zaslužuješ da se nađeš ovdje, želim tebi i tvom timu sve najbolje. Sjajan si igrač, izuzetno talentovan, slušao si to, ali sad se sve poklopilo i siguran sam da ćemo više od tebe vidjeti u završnici Grend slemova. Nikad nisam očekivao da ću ovoliko lijepih stvari imati da kažem o tebi, bili su prvi utisci šaljivog Novaka.


Novak i Nik su veče pred meč rekli da će večerati zajedno, a da će pobjednik platiti tu večeru.

- Zato je i izgubio, jer smo se dogovorili da pobjednik plaća večeru. Ovo je početak jedne prelijepe veze i prijateljstva, nastavili su da se šale Novak i Nik.

- Izgubio sam riječi kojima mogu da opišem koliko mi sve ovo znači. Uvijek je bio i biće poseban turnir u mom srcu, koji me je inspirisao da počnem da igram tenis, na malom mjestu, na planini u Srbiji. Video sam kako Sampras 1993. osvaja titulu ovdje i rekao sam djedu da mi kupi reket, rekao je Đoković.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.