SAVLADALE GA EMOCIJE

Đoković objasnio svoje suze nakon pobjede u velikom finalu

To je nešto sa čim nisam imao prilike da se susretnem ranije, nisam znao kako da se nosim sa tim, rekao je Novak

Đoković nije mogao susdržati nalet emocija nakon pobjede. printscreen

M. K.

11.7.2022

Novak Đoković je osvojio svoj sedmi Vimbldon i 21. Grend slem u karijeri, a nakon meča je zaplakao.

Nakon pobjede protiv Australca Nika Kirjosa (Nick Kyrgios), Đoković je objasnio svoje suze na legendarnom teniskom terenu.

- Doživio sam dosta ovakvih trenutaka u karijeri i zaista sam zbog toga zahvalan i počastvovan, međutim ovaj trofej u godini u kojoj sam doživio ono što sam doživio u Australiji…, sve mi se nekako nakupilo u tom trenutku, kada sam sjeo, osjetio sam ogromno rasterećenje, jer sam emotivno bio konstantno pod tenzijom i stresom što nisam doživio u životu. Ne samo zbog onoga što sam doživio u Australiji, nego i onoga što me je pratilo u vezi sa tim. I komentari i provokacije ljudi koje me prate do dana danas, rekao je srbijanski teniser za Sportklub.


Potom je govorio i o uvredama na njegov račun.

- To je nešto sa čim nisam imao prilike da se susretnem ranije, nisam znao kako da se nosim sa tim. Trudim se da radim ono što mene stavlja u stanje sklada, ali čovjek sam, ne može tek tako da me ne izazove nešto što je vezano za nepravdu, vrlo ružne uvrede i mediji koji me konstantno podsjećaju i vraćaju na to. To je već neko vrijeme iza mene, taj neki emotivni teg koji nosim je iza mene, pogotovo sa ovom povredom. Osjećam se rasterećenije, rekao je Đoković.

Vezane vijesti
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.