TORONTO

Prva pobjeda Serene Vilijams nakon 14 mjeseci

Povratak legendarne Amerikanke

Vilijams: Približavam se svjetlu. AGENCIJE

A. V.

9.8.2022

Legendarna američka teniserka Serena Vilijams (Williams) dočekala je prvu pobjedu u pojedinačnoj konkurenciji na VTA turu nakon 14 mjeseci, a ostvarila ju je u ponedjeljak u Torontu, gdje je u dvoboju prvog kola s 6:3, 6:4 savladala Španjolku Nuriju Parizas Dijaz (Parrizas Diaz , VTA - 57.).

Serena je tako postala četvrta teniserka u historiji koja je ostvarila pobjedu na VTA turu nakon što je proslavila 40. rođendan pridruživši se svojoj starijoj sestri Venus, Japanki Kimiko Date Krum (Krumm) i Martini Navratilovoj. Ujedno, s 35 pobjeda je postala najuspješnija teniserka na Kanada Mastersu.

- Čini se da ipak postoji svjetlo na kraju tunela. Čini se da se približavam svjetlu... Tako je to u zadnje vrijeme. Jedva čekam da dođem do svjetla - slikovito je opisala svoj osjećaj nakon ove pobjede rekorderka u Open eri s 23 pojedinačna grend slem naslova.

Žrijeb joj u drugom kolu donosi pobjednicu dvoboja češke kvalifikantice Tereze Martinkove (Martincova) i aktualne olimpijske pobjednice, Švicarke Belinde Benčić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.