US OPEN

Nadal izjednačio svjetski rekord Novaka, ponizio rivala, reagirala publika

Nisu oni navijali protiv Nadala, već su svi krenuli da podržavaju francuskog veterana

Rafael Nadal plasirao se u osminu finala US Opena. Agencije

A. Č.

4.9.2022

Rafael Nadal plasirao se u osminu finala US Opena jer je sa više nego ubjedljivih 6:0, 6:1, 7:5 bio bolji od Rišara Gaskea.

Činjenica da Nadal dugo nije dozvolio rivalu da osvoji nijedan gem učinila je da praktično okrene publiku protiv sebe. Nisu oni navijali protiv Nadala, već su svi krenuli da podržavaju francuskog veterana.

Naime, željeli su da gledaju meč što duže i nisu željeli da Francuz bude potpuno ponižen. Za razliku od prva dva susreta na turniru (protiv Hidžikate i Fonjinija) Nadal je krenuo furiozno (tada je gubio prvi set) i bilo je i više nego evidentno da podiže formu za završnicu. Publika je glasno podržavala Francuza i dala mu je pravi vjetar u leđa u trećem setu. Tako je i došlo do, doduše kratkotrajnog, preokreta na terenu.

Francuz je čak u trećem setu, nošen podrškom navijača, uspeo da veže četiri uzastopna gema, stigao je do 5:4, a onda je Nadal prebacio u brzinu više.

Nadal je tako još jednom trijumfovao protiv Gaskea što je bila njegova 18. pobjeda u 18 mečeva. Tako je uspio da izjednači svjetski rekord Novaka Đokovića u najboljem međusobnom skoru sa nekim igračem jer je i srbijanski as slavio 18 puta protiv Gaela Monfisa. 

Poštovani čitaoci, ovo je nova Facebook stranica portala Avaza. Za pobjedu istine nad lažima, kliknite na ovaj link i zapratite stranicu Avaz.ba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.