ISPAO SA US OPENA

Medvedev gubi prvo mjesto: Bit ću tužan, buljiti u telefon i gledati serije

Rus se požalio na prehladu nakon poraza od Kirjosa

Medvedev: Razočaran zbog eliminacije. AGENCIJE

A. V.

5.9.2022

Ruski teniser Danil Medvedev bio je razočaran nakon eliminacije u četvrtom kolu US opena, gdje je branio titulu.

Zaustavio ga je Australac Nik Kirjos (Nick Kyrgios), koji je slavio s 1:3 u setovima (6:7/11:13, 6:3, 3:6, 2:6).

- Nik je igrao dobro. Bilo je izjednačeno do trećeg seta, poslije je on bio bolji. U trećem setu sam i fizički počeo da se osjećam lošije, postajao sam umorniji, mislim da je to bio ključ. Šteta, malo sam prehlađen, a to mi se dešava svake godine tokom američke turneje barem jednom, jer klima uređaji rade kao ludi. Prošle godine mi se desilo u Sisninatiju. Kada sam u sobi, pokrivam se. Čak je i u svlačionici hladno, ako se opustiš malo poslije meča pet minuta, možeš da se prehladiš. Grlo me je malo boljelo. Možda je to igralo malu ulogu, ali nije izgovor jer je Nik igrao dobro – pobijedio me je i u Montrealu, tada nisam bio prehlađen - rekao je Medvedev i dodao:

- Po mom mišljenju, Nik je danas igrao na nivou Novaka ili Rafe. Nije mnogo promašivao – to me nije iznenadilo, ali volio bih da je više promašivao. Nivo tenisa je bio visok, njegov servis je nevjerovatan, svaki udarac mu je dobar.

Medvedev će izgubiti i prvo mjesto na svijetu poslije US opena.

- Sada kada ste spomenuli, sjetio sam se i toga. Nije lijep osećaj, iskreno, poslije poraza na grend slemu… Trudim se da izgledam dobro ovdje, ali razočaran sam. Neću baš plakati u sobi, ali jesam malo razočaran. Bit ću pomalo tužan nekoliko dana, gledat ću u telefon i laptop, gledati serije. Nije mi to prvo palo na pamet, da ću izgubiti broj jedan, ali to jeste motiv za sljedeću godinu. Ove godine nisam bio dovoljno dobar na slemovima – u Australiji nisam pobijedio kada sam imao priliku. Nisam mogao da igram Vimbldon, izgubio sam četvrto kolo na Rolan Garosu - zaključio je Rus.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.