US OPEN

Epski meč na "Artur Ešu": Alkaraz spasio meč loptu i dobio Sinera za prvo grend slem polufinale

Više od pet sati igre i mnoštvo preokreta

Alkaraz: Slavio u pet setova. AP

Piše: A. V.

8.9.2022

Epski meč odigrali su Janik Siner (Jannik Sinner, ATP 13.) i Karlos Alkaraz (Carlos Alkcaraz ATP, 4.) u četvrtfinalu US opena, a slavio je na kraju Španac s 2:3 poslije više od pet sati igre i mnoštva preokreta.

Prvi set je rezulatom 3:6 pripao Alkarazu, koji je izgubio jedan servis, ali Sineru oduzeo čak tri.

Alkaraz je u drugom setu prvi došao do brejka, ali ga je Siner vratio i odveo set u taj brejk, gdje je bio uspješniji s 9:7.

I treći set je bolje počeo za Alkaraza koji je prvi brejknuo protivnika, ali mu je Siner uzvratio. Tako još jednom do do novog taj brejka, koji je opet pripao Sineru, ovaj put rezultatom 7:0.

Četvrti set započeo je brejkom Sinera. Alkaraz je vratio brejk u šestom gemu, ali odmah potom opet izgubio svoj servis. 

Imao je Siner u desetom  gemu meč loptu na svoj servis, ali je Alkaraz spasio i napravio brejk, a zatim novim oduzetim servisom Sineru uzeo set s 5:7 i poravnao rezultat na 2:2.

Odlučujući peti set također je donio dramu. Prvi do brejka došao je Siner, ali mu je Alkaraz uzvratio i to dva puta, te na kraju s 3:6 izborio svoje prvo grend slem polufinale.

Za finale će igrati s Amerikancem Frensisom Tijafom (Frances Tiafo, ATP 26.), koji je u četvrtfinalu s 0:3 (6:7/3:7, 6:7/0:6, 4:6) izbacio Rusa Andreja Rubljova (ATP 11.).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.