FINALISTA US OPENA

Rud: Alkaraz je u mojim očima najbolji na svijetu

Norvežanin tvrdi da Španac zaslužuje prvo mjesto ATP liste

Rud i Alkaraz. AGENCIJE

A. V.

12.9.2022

Norvežanin Kasper Rud (Casper Ruud) je nakon poraza od Karlosa Alkaraza (Carlos Alcaraza) u finalu US opena poručio kako je Španac za njega najbolji na svijetu.

Alkaraz je pobijedio tenisera iz Osla u direktnom okršaju za prvo mjesto ATP liste rezultatom 6:4, 2:6, 7:6, 6:3.

- Bio je ovo uzbudljiv meč, pun zanimljivih poena. Karlos je napravio iskorak u ključnom trenutku i svaka mu čast, čestitam mu. Sve sam od sebe dao na terenu, igrao sam fantastičan tenis u prethodne dvije sedmice. Nikada nisam bio bolji na ovoj podlozi. Možda sam u nekim trenucima bio previše pasivan, a odigrao sam i užasan taj-brejk. Karlos je sjajno servirao u četvrtom setu, nije bilo šanse da napravim brejk - rekao je Rud i nastavio:

- Nevjerovatno je šta je sve on postigao, a tek je tinejdžer – više od četiri godine je mlađi od mene. On je jedan od tih rijetkih talenata koji se javljaju u sijvetu sporta. Ima sjajan borbeni duh i nastavit će da se razvija. Mislim da zaslužujue prvo mjesto ATP liste – u mojim očima on je najbolji igrač svijeta. Što se tiče mog plasmana, ponosan sam što ću biti na drugom mjestu liste. Na neki način to je i dobro jer mi ostaje da jurim za prvim mjestom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.